Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariikliku Liidu maja Narva maanteel

Need vanad Tallinna pildid (ja videod)

Ajajärku Tallinna loomisest kuni Nõukogude aja lõpuni võib lugeda juba omadussõna “vana” alla loetavaks – kõik sellest edasi on veel liiga uus, et sellist hinnangut sellele anda hetkeseisul.

Millal on tehtud reaalselt esimene foto Tallinnast? Hetkel kuskilt ühtegi viidet selle kohta leida ei suutnud veel.

Miks Tallinn? Ka need kellele Tallinn ei meeldi peavad tunnistama, et Eesti mõistes on Tallinn metropol – siin elab juba pea kolmandik eestimaalastest, sest Tallinna elanike arv ületas 440 000 piiri.

Need vanad Tallinna pildid

Alustame siis põhiteemaga – Tallinna piltidega. Eelkõige toon allpool ära erinevaid viiteid fotokogudele ja veebilehtedele mis fotosid sisaldavad.

Tallinna Linnaarhiiv

Alates novembrist 2011 on Tallinna Linnaarhiivi fotokoguga võimalik veebipõhiselt tutvuda üleriikliku arhiivide fotode infosüsteemi -Rahvusarhiivi infosüsteemi FOTIS vahendusel.

FOTIS on kättesaadav veebiaadressil www.ra.ee/fotis.

Tallinna Linnaarhiivi fotokogus on hetkel üle 7000 foto, sealhulgas mõned haruldased Tallinna vaated 19. sajandist ja 20. sajandi algusest.

Väike-Õismäe ringikujuline asum
Väike-Õismäe ringikujuline asum Tallinnas mille ehitamist alustati 1974. aastal

The Tallinn Collector

Fotoblog rootsist pärit autori sulest. Sisaldab nõukogudeaegseid, eelkõige turismisektoriga seotud reisifotosid Tallinnast. Inglise keeles.

www.thetallinncollector.com

Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariikliku Liidu maja Narva maanteel
Eesti Tarbijate Kooperatiivide Vabariikliku Liidu maja Narva maanteel

Jaak Juske

on Eesti poliitik ja ajaloolane, Tallinna linnavolikogu, Põhja-Tallinna halduskogu, erakonna volikogu ja Tallinna piirkonna juhatuse liige ning Põhja-Tallinna osakonna esimees. Kuulub Sotsiaaldemokraatliku erakonda.

Tegemist ajaveebiga kus lisaks fotomaterjalile hulga huvitavad ajalooteemalist lugemist ja ülevaateid Tallinna erinevatest ajajärkudest (lisaks ülejäänud Eesti alasele infole).

jaakjuske.blogspot.com.ee

Tallinna 46. keskkool
Tallinna endine 46. keskkool praegune Pelgulinna gümnaasium mis avati 1961. aastal

Fuck Yeah, Tallinn!

Fotosein mis pühendatud Tallinnale, uued ja vanad pildid linnast.

fuckyeahtallinn.tumblr.com

… ja videod

Värvivideo 1930. aasta Tallinnast:

Värvifilm 1930. aasta Tallinnast

Dokumentaalfilm Lasnamäes ehitusloost, 1985. aastast

Dokumentaal Lasnamägi (1985)

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga