WordPress ja turvalisus

WordPress on üks populaarseimaid sisuhaldussüsteeme/kodulehe mootoreid maailmas ja ka Eestis. Kuid kas see fakt teeb selle turvaliseks? Viimane uudis siis sellest, et 25 Eestimaist kodulehte on veebirünnaku ohvriks langenud.

WordPress ja turvalisus

Skeem kus kodulehe looja teeb kodulehe valmis ja annab selle kliendile ehk kodulehe omanikule üle sisaldab tavaliselt ühte riski faktorit miks asjad valesti lähevad. Leht jäetakse ilma “järelvalveta” interneti rippuma. Esiteks arvatakse kui koduleht on valmis tehtud siis ongi kõik valmis – kuid kas Tallinn saab valmis? Teiseks loodetakse juhul kui endal puuduvad piisavad tehnilised teadmised ja oskused nii spetsialisti/arenduspartnerit palkamata kulusid kokku hoida.

On päris mitu lihtsat “operatsiooni” mida WordPressi platvormi kasutava veebilehe omanik saab oma turvalisuse tõstmiseks teha või teha lasta:

  • WordPressi ja pluginate (laienduste) versiooninumbrid peitu (neil millel on võimalik)
  • Ajakohastada WordPressi ja pluginate versioon alati viimaseks stabiilseks versiooniks
  • WordPressi Automaatne uuendus aktiveeritud
  • Turvalised paroolid kasutusel kasutajatel

Vajad WordPress alast abi?

Tekkis küsmus mis on Wordpress? Loe siit –  WordPress CMS – sisuhaldussüsteem. Vajad abi arendamisel WordPress-i platvormil? Koduleht, galerii, blogi, e-pood, maandumisleht jpm. UusWeb.ee aitab neil kõigil juhtudel.

Wordpress ja turvalisus

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga