Adobe AIR

adobe_airAdobe poolt üllitati selle aasta 25. veebruaril (2008) Adobe AIR nimeline tehnoloogiline lahendus (arenduse käigus kandis projekt nime Apollo). Kuid mis asi see on?

Nii seletab Exact: Adobe AIR (Adobe Integrated Runtime) – võimaldab luua veebiarendajatele tuttavate vahenditega (HTML, Ajax, Flex, flash) platvormist ja browserist sõltumatud, visuaalselt atraktiivseid RIA (Rich Internet Application) lahendusi desktopile. Eelkõige teeb asja huvitavaks interaktsioon lokaalse arvutiga, suhtlemine teiste süsteemsete programmidega ja andmebaasidega. Sarnaste võimaluste poole püüdleb ka Microsoft Silverlight. AIR on hetkel beta staadiumis, seda saab katsetada Flex 3 SDK-ga.

Kokkuvõtvalt võib nimetada AIR’i uueks desktopi ja interneti ühendamise tehnoloogiaks milles kasutatakse juba tuntud kuid siiski innovaatilisi lahendusi nagu AJAX, Flex ja Flash lisaks veel vanakooli html ja muud tänase päeva mõistes naela ja paela lahendused.

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

One thought on “Adobe AIR”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga