Maailm

Foxmarks: järjehoidja sünkroniseerimine

foxmarks_logoTükk aega polnud mul üldse mitte mingisugust sünkroniseeritust erinevate arvutite ja browserite (loe Firefox :)) vahel. Kuid siis tekkis järjehoidjatesse palju sissekandeid nii ühes kui teises arvutis, kadus taju kumbas arvutis üks või teine (loe mustmiljon) link salvestatud oli ja enne veendumaks, et just sellel ajahetkel kasutusel olevas arvutis otsitavat linki järjehoidjas pole kulus tohutu aeg. Siis saabus aga valgus – Google Browser Sync, sünkroniseeritavaid andmeid tekkis selle tööriistaga veel juurdegi:

  • Ajalugu
  • Salvestatud paroolid
  • Küpsised (Cookies)
  • Järjehoidja
  • Aknad ja tabid

Samas polnud aga kõik nii lilleline nagu tundus – mis sai siis kui tekkis soov järjehoidjas olevaid linke ka mujal arvutites vaadata mida polnud võimalik sünkroniseerida (Google Browser Sync installeeritakse Firefox Extension’ina ja nii oleks ka pärast võõras arvutis olnud minu andmed kättesaadavad või siis segavad arvuti omanikule. Kuni avastasin Foxmarks nimelise extension’i (jälle ikka Tulirebasele). Nüüd on järjehoidja sünkroniseeritud mitmes arvutis ning lisaks on samad lingid vaadatavad/muudetavad/täiendatavad/lisatavad läbi veebiliidese – http://my.foxmarks.com/.Tegu juba teise versiooniga (huvitav kus mina nii kaua olnud olen) ning asi peaks juba üsna stabiilne olema. Väikese erinevusega eelpool mainitud Browser Sync’ist üllastas mind Foxmarks kiirus.

Foxmarks võimaldab seadistada ka andmete salvestuse viisi (enkrüptimise jne.). Lisaks on võimalik kasutada andmete salvestamiseks enda serverit.

Märkus!: Greasemonkey kasutajatel soovitatav Foxmarks kasutamise ajaks Greasemonkey välja lülitada (ikoonilt klikkides eemaldada linnuke “enable” eest.

foxmarks_panel

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga