Maailm

Head vene filmid – nõukogude aegsed

Suudetakse ja osatakse häid filme ka idapiiri taga teha. Seekordne ülevaade headest vene filmidest mis tehtud veel siis kui me kõik üks suur riik olime – head vene filmid – nõukogude aegsed.

Uuendus – loe ka antud postituse sarja teist osa: Head vene filmid 2 – nõukogude aegsed ning sarnast teemat lääne filmidest: Head vanad lääne filmid, 1. osa

Moskva pisaraid ei usuМосква слезам не верит (1979)

Moskva pisaraid ei usu
Moscow Does Not Believe in Tears
Draama

Filmi räägib noorest provintsitarist, kes tuli Moskvasse õppima ja samas ka õnne otsima. Filmi peakangelanna armus, kuid ta jäeti maha. Siiski ei heitnud ta meelt, kasvatas üksi üles tütre, tegi hiilgava karjääri. Lõpuks kingib elu talle kohtumise suurepärase inimesega ja tõelise õnne …

Vaata: 1. osa, 2. osa


GaraažГараж (1979)

Garaaž
The Garage
Komöödia

Seltsimehed Zooloogia Instituudist on moodustanud kooperatiivi ning nad on ehitanud valmis garaažiboksid. Kuid aeg on edasi läinud ning ühiskondlik ning majanduslik progress ei peatu mitte millegi ees. Need samad garaažid jäävad osaliselt ette plaanitavale kiirteele ning osa neist tuleb lammutada. Seetõttu kutsutakse kokku kooperatiivi koosolek kus arutatakse detaile, kõigest sellest kujuneb aga suur segadus.

Vaata


armastus-toopostilСлужебный роман (1977)

Armastus tööpostil
Office Romance
Komöödia

Heasüdmalik komöödia sellest, mis saab siis, kui kahe lapsega üksikisa hakkab osakonnajuhataja koha saamise nimel flirtima oma vanatüdrukust ülemusega.

Vaata


Jaam kaheleВокзал для двоих (1982)

Jaam kahele
Station for Two
Komöödia/melodraama

See on ühteaegu romantiline ja ühiskonnakriitiline komöödia argipäevast. Peategelaseks on Moskvast pärit kontsertpianist Platon Rjabinin. Juba keskikka jõudnud Platonile on saabunud tema senise elu raskeim periood. Võtnud enda peale oma naise süü, peab ta peagi astuma kohtu ette. Teel isa juurde jääb Platon aga toppama provintsijaama Zastupinskisse. Seal kohtab ta ootamatult inimest, kes toob tema ellu pöörde.

Vaata


stalkerСталкер (1979)

Stalker
Ulme

Filmi süžee põhineb vendade Arkadi ja Boriss Strugatski jutustuse “Väljasõit rohelisse” ainetel.

Osa filmist on filmitud Tallinnas Rotermanni kvartalis ja Jägala jõe ääres.

Vaata


Saatuse iroonia ehk hüva leiliИрония судьбы, или с легким паром! (1975)

Saatuse iroonia ehk hüva leili
The Irony of Fate
Komöödia

Vanadel sõpradel on kombeks vana-aasta õhtul ühiskondlikus saunas käia. Seal joodud liigse viina ja õlle tõttu jäävad kaks sõpra sinna oimetult lebama. Üks neist asub koduteele ning leiabki õige aadressi peale pikka reisimist üles aga mitte õiges linnas.

Vaata


Head vene filmid – nõukogude aegsed

On siit puudu mõni hea film mida see nimekiri kindlasti peaks sisaldama?

Head vene filmid - nõukogude aegsed

Disclaimer: Küsimusele kas Nõukogude ajal oli hea elu ja kas see riik ja ühiskonnakorraldus tuleks taastada? Ei kindlasti ei olnud elu hea ja kindlasti ei tohiks seda elukorralduseks kasutatud moodustist taastada. See, aga ei välista, et paljude noorusajal loodud ja nähtud filmid ei ärataks neis nostalgiatunnet …

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

4 thoughts on “Head vene filmid – nõukogude aegsed”

  1. Tere!
    Ei suuda leida omaaegset filmi “varastati vana volga” . Olin küll siis suht noor aga mäletan seda täpselt ja vaataks nüüdki,kui võimalik ja säilinud see film palun infot emailile sellest.
    Aitäh

  2. Mina ei leia head filmi Legend Thil Ulenspigelist, surfasin ja tegin kontosid, vahepeal kusagil nägin ka venekeelset nime, nüüd aga ei suuda leida, kirillitsas niikuinii ei saa kirjutada…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga