WoHo kvartal

Kristiine linnaosasse kerkiv uus WoHo kvartal

Kui varasemalt on siin blogis olnud juttu seisust ehituses ja elukorralduses Venemaal – Kummituslinnad vene stiilis, sarnastest suundumustest Hiinas – Kasvav Shanghai ning veel ka pisut arhidektuurilisest moesvoolust eilses Tallinnas –  Need vanad Tallinna pildid (ja videod), seekordses postituses juttu aga tänase päeva Tallinnast ning kerkivatest uusehitistest siin –  Kristiine linnaosasse kerkiv uus WoHo kvartal.

WoHo kvartal ehk work & home piirkond

Ühest sellesse kvartalisse tulevast hoonest saab Telia uus peahoone. Majale on nurgakivi pandud ning selle kõrgusesse veninud betoonkarkass ehib juba linna nagu mainib ära ka Telia ise – Telia uue peakontori nurgakivisse valati ka iPhone.

Telia uus hoone juuli 2016

Aadressile Mustamäe tee 3 kerkiv büroohoone tuleb 14-korruseline, millest 11 võtab rentnikuna kasutusele Telia Eesti. Kogu hoone pindala on ca 9000 m2 ning 7200 m2 võtab sellest kasutusele Telia, kelle 2000 töötajast asub uues hoones tööle 600.

Telia valmiv peakontor kannab endas uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte sõnumit ning valmides eristub see väga selgelt tüüpilisest kontoritöö keskkonnast. Teisisõnu saab endale tegevuspõhise kontori, kus iga inimene saab valida, kus ja kellega ta hetkel koos töötab. Uude majja kolib Telia 2017. aasta kevadel.

Kvartali ühe partneri AS EKE Real juhataja Karl Ader märkis, et valmiv hoone on mitmes mõttes eriline. „Telia hoonet iseloomustavad kõrged laed, peen sisekujundus ja -viimistlus, tipptehnoloogia, maa-alune vaiaküte ja jahutus, läbi kahe korruse kulgev 9 meetri kõrgune naturaalne taimesein ning 40 meetri laiune fassaadiekraan kogu maja laiuses. Tegu on Tallinna ühe ilusama ja omanäolisema ärihoonega.“

Telia uue peakontori hoone on samas vaid üks osa suuremast kvartalist, kuhu kerkib lähiajal kokku ca 33 000 ruutmeetri ulatuses elu- ja äripindu ning mis seetõttu kannab nime WoHo (work & home) kvartal.

„Meie uus kvartal on uut suunda näitav elu- ja ärikeskkond, kus kaks erinevat poolust on omavahel läbimõeldult sulandunud. Kvartali asukoht on ideaalne linna mistahes suunda liikumiseks, mis on ka üks selle piirkonna kiire arengu alustest,“ sõnas WoHo kvartali teine partner Reterra Estate OÜ juhatuse esimees Reigo Randmets.

„Meeldiv töökeskkond on tagatud nii modernsetes bürooruumides kui ka uudse lahendusega eritasapindadega pargialal. Mõnusate istumiskohtadega pargiala pakub võimaluse ka linna keskel rohelust nautida. Avaratest akendest ja terrassidelt avanevad lummavad panoraamvaated kogu linnale ja merele. See kõik pakub võimaluse keset argipäevast kiirustamist aeg korraks maha võtta,“ lisas Randmets.

Esimesena kerkib kvartalisse 14-korruseline Telia maja, mis valmib juba 2017. aasta alguses, sellega koos ka uus parkimismaja. Seejärel jõuab arendus teise kõrghoone kätte, kuhu tulevad uued bürood ja korterid.

Moodsa ja silmapaistva arhitektuuri taga on PIN Arhitektid ning sisekujundaja Kärt Kukkur.

Ning lisaks otsitakse Teliast vabadele jäävatele pindadele üürnike nii, et kes on moodsast kontoripinnast huvitatud siis teab mida teha näiteks siit.

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga