Maailm

Kummituslinnad vene stiilis

Palju on juttu olnud nii ajakirjanduses kui ka sotsiaalmeedias nö. kummituslinnadest Hiinas, kus on ehitatud valmis tohutud suurlinnad aga elanike pole ja vist ei tule ka, juttu sellest näiteks siin: Tihend – Hiina ehitusbuum ja kummituslinnad. Nüüd siis kummituslinnad vene stiilis.

Kummituslinnad ja olukord Venemaal

Sama saatus on tabanud ka meie idanaabreid. Maailma ja euroopa mõistes metropoli, Moskvas ja selle sateliitlinnades on põllule püsti pandud palju kõrghooneid, ainuke mure on, et need on maha jäetud, ei toimu seal enam ehitust ja ei toimu ka müüki, sest pole kes ostaks. Viimaseks piisaks on olnud Euroopa ja Venemaa vastastikune santsioonide kehtestamine mis on Vene majanduse langusesse viinud ja inimesed üleöö ostujõu kaotanud. Ehituste peatamine pole käinud sellega samas tempos ja nüüd on palju tühjalt seisvat elamispinda.

Tuletab natuke meelde meil aastaid 2008, 2009 … 2011 kui põllul seisid tühjalt ja kurvalt papist majakesed aga palju suuremas mastaabis.

South Domodedovo

Selle elamupiirkonna ajalugu algas 2011. aastal. Kiiresti ehitati valmis madala kvaliteediga karpe. Lubaduste järgi pidid esimesed korterid üle antama 2013. aastal. Selleks ajaks midagi paljulubavat valmis ei saadud ning üsna pea algas Venemaal langus sanktsioonide tõttu.

Kummituslinnad vene stiilis

South Domodedovo sarnaseid piirkondi on üle Venemaa veel ning üsna tavaline on suurtes Vene linnades tänavapildis näha täiesti pooleli seisvaid kõrghooneid. Tihti jääb mulje, et labidad ja haamrid on poole töö pealt kukkunud ja töötegijad platsilt kibekiiresti lahkunud. Püsti on jõutud panna ainult postid ja nende peal vahelaed ja tuul ulumas selles suure vabaduse vahel.

Allpool pildid South Domodedovo nimelisest elamupiirkonnas Moskva lähedal ehk, et kummituslinnad vene stiilis. Venelased ise on selle nimetanud tuumakatastroofi tõttu kannatada saanud linna järgi Ukrainas – Moskva lähedaseks Prõpjatiks, vene keeles Подмосковная Припять. 1986. aastal lahkus Ukraina linnast  Tšernobõli tuumajaamas toimunud õnnetuse tõttu õhku paiskunud radioktiivse kiirguse tõttu nädala jooksul pea 50 000 elaniku ning muutus nii inimtühjaks.

Piltide autor: ЖЖитель – Подмосковная Припять

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Kummituslinnad vene stiilis - South Domodedovo

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga