On aeg öelda head aega flashile

Flash mis sai alguse juba 1996. aastal ning neile kes ei tea mis see täpselt on? Flash on vektorgraafika tarkvara platvorm ning tehnoloogia animatsioonide tekitamiseks mida kasutatakse eelkõige animeeritud lahenduste loomiseks veebis. Pikka aega olid selleks enamasti erinevad mängud kuid mingil ajal viljeleti päris aktiivselt ka fancy’de veebide tegemist rohkete animatsioonidega.

Flashi puuduseks oli turvalisus ja tihedad turvauuendused mis igat järgnevat auku lappima pidid ning üsna kõrged nõuded masinatele kus seda jooksutati, ebapiisavate ressursside korral muutus arvuti aeglaseks ning uimaseks, aku peal jooksnud sülearvuti akutoide sai ruttu tühjaks.

Esimene suurem muutus selles toimus iPhone väljatulekuga. Operatsioonisüsteemi iOS tekkis veebilehitseja Safari mis aga flashi üldse ei toetanud ning sama juhtus ka sellele järgnenud alternatiivi Android OP süsteemiga – flashi sinna ei lisatud, peamine põhjus oli aku kestvusega seotud probleemid ja puudused.

Nüüd peale kõiki neid aastaid ning flashi populaarsuse kadumist kui kõik erinevad lahendused on võimalik teha juba HTML5 tehnoloogiat kasutades on Adobe kes on flashi arendava ettevõtte omanik võtnud vastu otsuse lõpetada flashi arendamine ning lõpetada kõikvõimaliku toe edasine pakkumine alates 31. detsembrist 2020.

Niisamuti on teatanud flash toe kadumisest oma veebilehitsejates Microsoft alates samast kuupäevast (Edge ja Internet Explorer).

Siit ka üks nostalgialaks – flash mäng nimega Crazy Frog Baseball

Sellekohane teade Adobe Flash kodulehel:

Autor

Silver

HTML/CSS spetsialist, PHP/MySQL & JavaScripti taltsutaja. Wordpressi ekspert - Wordpressi kodulehe tegemine, hooldus, taastamine, turvalahendused, SEO, themed ja pluginad. Magento entusiast. Veebifirma UusWeb.ee eestvedaja. Blogija aastast 2005.

Kiirrulluisutamise (Inline speed skating) sõltlane, jooksudistantside läbija ja (maantee-) rattasõidu harrastaja Sporditarvete e-poe Spordihai.ee taganttõukaja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga